Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage

Er zijn wel 11 soorten hoofdpijn

Er zijn globaal genomen 11 soorten hoofdpijn. Iedere soort hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben van onschuldig tot zeer ernstig. Hoofdpijnmassage is effectief bij: spanningshoofdpijn, 3 soorten migraine, clusterhoofdpijn, medicijn afhankelijke hoofdpijn enzovoort.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een pijn op het voorhoofd en bij beide slapen. De pijnklachten van spanningshoofdpijn worden veroorzaakt door een verhoogde spierspanning in de schouders, de nek en rond het hoofd. Hiervan kan sprake zijn als je aan krachttraining doet of als je lange werkdagen achter het bureau zit te werken. Een warme douche of een massage aan de nek en gezichtsspieren kan verlichting bieden.

Migraine

Iedereen kent wel iemand met migraine, omdat het bij ongeveer 15% van de mensen voorkomt in het leven. Migraine is hoofdpijn met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht. Het is een groot maatschappelijk probleem. Onder andere vanwege de gevolgen voor het ziekteverzuim en de carrièrekansen van mensen die aan migraine lijden. De duur van migraineaanvallen kan variëren van enkele uren tot meerdere dagen.

Migraine met aura

De aura klachten komen meestal vlak voor de hoofdpijnfase en kunnen soms beangstigende gevolgen hebben voor de patiënt. Zo zijn er bij een aura verschijnselen die door mensen niet direct met migraine worden geassocieerd omdat zij nog geen hoofdpijn klachten hebben.

Hormonale migraine

Menstruele of hormonale migraine komt voor bij een op de tien vrouwen. Voornamelijk tijdens de menstruatie en de menopauze (de overgang) kunnen migraine klachten ontstaan. Vandaar dat migraine aanzienlijk vaker bij vrouwen voorkomt dan bij mannen in een verhouding 3 staat tot 1. Bij mannen is bekend dat migraine wat vaker voorkomt bij mannen die een hogere bloedspiegel hebben van het vrouwelijk hormoon.

Clusterhoofdpijn / neuralgie van Horton

Clusterhoofdpijn wordt ook wel de neuralgie van Horton genoemd, omdat hij de eerste was die dit soort hoofdpijn omschreef. Van alle vormen van hoofdpijn is clusterhoofdpijn waarschijnlijk de meest pijnlijke variant. Een aanval duurt normaal gesproken een kwartier tot 3 uur en het is mogelijk dat iemand meerdere aanvallen op een dag krijgt vandaar ook de naam clusterhoofdpijn. De aanvallen komen vaak in clusters van vaak meerdere kortere aanvallen.

Medicijn afhankelijke hoofdpijn

Als iemand vaak pijnstillers slikt kan er een afhankelijkheid ontstaan als er meer dan 15 dagen per maand pijnstillers worden geslikt. Er is vaak sprake van een langdurige zeurende hoofdpijn en naarmate men vaker medicijnen slikt helpen deze steeds minder. Ook deze vorm van chronische hoofdpijnklachten kan gevolgen hebben voor de carrière en het sociale leven. Er kan sprake zijn van een depressie en een psychische afhankelijkheid, gepaard gaande met angst om niet zonder pijnstillers te kunnen functioneren. Ga stoppen met medicijnen zoals paracetamol en vervang het met een hoofdpijnmassage.

Helpt een hoofdpijnmassage?

Helpt massage bij hoofdpijn vraag je je af. Wanneer je regelmatig last hebt van hoofdpijn ben je soms ten einde raad. Je probeert waarschijnlijk door te gaan, maar de pijn blijft om aandacht vragen. Soms gaat het verder dan een zeurende pijn op de achtergrond en ga je activiteiten weren om meer prikkels te verminderen. Massage kan zeker bij hoofdpijn helpen.

Wat word gemasseerd bij een hoofdpijnmassage

Bij een massage voor hoofdpijn masseren we in ieder geval zowel het hoofd als de voeten.

Een Hoofdpijnmassage is niet altijd ontspannend door mijn ervaring als masseur probeer ik als nog een ontspannend geheel van de maken.

Op je hoofd en je gezicht zitten meerdere drukpunten die direct voor ontspanning zorgen. Daarnaast zorgt massage van deze specifieke drukpunten dat de energie weer vrij kan stromen. Daardoor kan de druk op je hoofd verminderen. De punten op je hoofd zijn erg toegankelijk voor massage. Het is heel heilzaam wanneer je bij een massage je hoofd even helemaal laat dragen door de masseur. Je mag dan even de controle helemaal loslaten wat ervoor zorgt dat je nek en schouders kunnen ontspannen en niet zo aan je hoofd trekken. Waardoor het weer veel beter door kan stromen.

Op de voeten zitten een groot aantal zeer toegankelijke drukpunten. Afhankelijk van de locatie van de hoofdpijn zullen deze drukpunten behandeld worden tijdens de massage. Doordat deze punten gemasseerd worden wordt de druk van je hoofd gehaald. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen en verzacht je hoofdpijn. Daarnaast is massage van de voeten prettig omdat het de energie naar beneden trekt. In tegenstelling tot de energie die boven in je hoofd geblokkeerd is.

Op de rug zitten meerdere hele toegankelijke drukpunten die de doorstroming beïnvloeden. Deze kunnen voor verschillende klachten ingezet worden. Natuurlijk is een rugmassage sowieso altijd erg welkom. Met een rechte rug houden we ons staande in het leven. Maar soms, vooral bij hoofdpijn wil je dit even loslaten. Dus, helpt massage bij hoofdpijn?

Hoofdpijnmassage kan je als losse massage boeken en als een kuur van 4 weken is het resultaat groter hou je hiernaar elke maand bij. Kijk op tarieven wat het gaat kosten. hoofdpijnmassage

 

 

 

 

 

Wikipedia heeft ook het een en ander over hoofdpijn geschreven.