Bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?

 

Bij het uitvoeren van bindweefselmassage ligt de focus niet op ontspanning, maar vooral op het herstelvermogen van de huid. Deze stevige massage is bijvoorbeeld perfect wanneer u een sportblessure heeft opgelopen of uw rugpijn niet weg lijkt te gaan. Er wordt veel stress verwacht, omdat het masseren van de diepe huidlagen spierspanning en chronische pijn kan verlichten.

De massagetechniek bevat verschillende technieken; er worden langzame strijktechnieken gecombineerd met druktechnieken. Dit kan uitgevoerd worden bij armen, benen, rug en de voeten. De spieren worden tijdens de behandeling opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Wanneer de celwand geen voedingsstoffen kan opnemen en afvalproducten niet kan verwijderen, treed er een spierverkleving op. Daarom kan het masseren van bindweefsel de doorbloeding verbeteren. Als je alleen van stevige massages houdt, kan je natuurlijk ook zo’n massage nemen: het kan de geest verfrissen en is goed voor het lichaam

Hoe gaat een massage er aan toe?

Er zijn een aantal dingen goed om te weten voor en na een behandeling. Om te beginnen wordt er bij een bindweefselmassage normaal geen olie gebruikt. Het zijn echt de massagetechnieken die zijn werk doen. Een bindweefselmassage is nogal een intense massage voor het lichaam, natuurlijk moet de behandeling geen pijn doen. Maar wanneer je een massage hebt gehad, zul je direct het verschil merken. Na de behandeling zullen je spieren en gewrichten direct weer soepel en flexibel aanvoelen. Ben je van plan om meerdere keren een massage te nemen, dan is het aan te raden om een kuur te nemen.

Hoe vaak kan ik een bindweefselmassage nemen?

Afhankelijk van de huidconditie is het aan te raden om 6-8 weken lang een bindweefselmassage te ondergaan. Zoals hierboven staat kun je het beste met een kuur beginnen om verbetering te gaan zien. Als het gewenste resultaat is geboekt, is het belangrijk om dit te onderhouden. Hierna is het belangrijk dat je om de 4 tot 6 weken een behandeling krijgt. Als je aan houdt gemiddeld één keer per maand, dan moet het goed zijn.

Voor het beste resultaat, combineren we de bindweefselmassage met een cuppingmassage. Cupping activeert de bloedsomloop, waardoor het bindweefsel gereinigd wordt. Deze techniek verzacht littekenweefsel en verstevigt de huid.

Geeft dit nog niet het gewenst resultaat maken we gebruik van Cryotherapie is het toepassen van (extreme) koude als medische behandeling voor uiteenlopende klachten, in het algemeen gerelateerd aan beschadigd weefsel. Doel hiervan is het verminderen van het celmetabolisme, ontstekingen en pijn te verminderen en bloedvaten te vernauwen.

Wat zijn de kosten voor deze behandelingbindweefselmassage